Gebouw en plein

Onze school straalt rust en ruimte uit. Het is een vrolijke, opgeruimde school. We hebben een ruime hal en gangen waar de nodige plaats is voor het tentoonstellen of presenteren van werk van de kinderen. In de centrale hal zijn werkplekken ingericht, waar onze leerlingen rustig in hun eentje kunnen werken of waar ze gezamenlijk met een opdracht aan de slag kunnen.

 

In de hal is ook een professioneel toneel/podium (drama en muziek). We hebben op school veel educatieve software waarmee de leerlingen op diverse plekken in de school kunnen werken en oefenen. De leerlingen maken daarbij gebruik van moderne techniek om onderzoek te doen, informatie te zoeken, extra te oefenen met bepaalde leerstof, maar ook om presentaties te maken of werkstukken te ontwerpen.

 

Verbouwen en verbeteren

Het gebouw heeft in het voorjaar en de zomer van 2019 een opknapbeurt gekregen. Er zijn drie nieuwe lokalen aangebouwd, de buitenkant van het gebouw is geschilderd, in het bestaande gebouw is de keuken vernieuwd en het plein is opnieuw betegeld. In de herfst van 2019 zijn door de gemeente Groningen in samenwerking met De Vuurtoren verbeteringen aangebracht aan het schoolplein.