Eten en drinken op school

Ochtendpauze en tussen de middag

Voor de ochtendpauze en voor tussen de middag moeten de kinderen iets te eten en te drinken meenemen. Geef het eten en drinken het liefst mee in een broodbak en een beker. We hebben op school schoolfruit. Van ouders vragen wij:

  • een gezonde pauzehap mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham.
  • gezond eten voor tijdens de lunch in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.
  • alleen water, thee, halfvolle melk, karnemelk of yoghurtdrank zonder toegevoegde suikers mee te geven. Frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.

 

Verjaardagen van de kinderen

Wanneer de kinderen jarig zijn, trakteren ze alle leerlingen van hun groep. In het kader van het stimuleren van gezond eten op school, zouden we het waarderen als de kinderen niet op snoep trakteren. We  stimuleren het uitdelen van gezonde traktaties, bijvoorbeeld met groente of fruit. De leerkrachten krijgen graag dezelfde traktatie als de kinderen. We vragen u de traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we een leuk alternatief.