Sportactiviteiten

Naast de reguliere gymlessen doen we op De Vuurtoren nog meer aan sport. Vanwege onze sportactiviteiten hebben we het vignet Gezonde School behaald.

Plantsoenloop
Elk jaar in november kunnen de leerlingen van De Vuurtoren meedoen aan de Plantsoenloop. De leerlingen kunnen kiezen voor 1km (voor de kleinsten), 2 km (de grootste groep) of 4 km (de echte hardlopers). De leerlingen lopen in een rood Vuurtoren shirt.

Avond4daagse
De ouderraad organiseert de deelname aan de Avond4daagse voor onze school. Elk jaar lopen er meer dan 200 leerlingen en ouders mee! Leerlingen moeten zich samen met een begeleider opgeven. Op de laatste avond lopen we door het centrum van Groningen en dragen de leerlingen een rood Vuurtoren shirt. Ook krijgen ze dan de medaille.

Koningsspelen
Elk jaar in april staan de Koningsspelen, voorafgegaan door het Koningsontbijt, op het programma. Met de Koningsspelen organiseren we een sportieve dag voor alle leerlingen. Voor groep 1 t/m 4 op het plein en voor goep 5 t/m 8 in de sporthal.

Schoolvoetbaltoernooi groep 7 en 8
De Vuurtoren doet mee aan het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi in Groningen. Het toernooi vindt plaats op de voetbalvelden van de Esserberg. Leerlingen uit groep 7 en 8 vormen teams en spelen wedstrijden tegen teams van andere scholen. De winnende teams gaan door naar de regiofinales. De leerlingen spelen in het voetbaltenue van De Vuurtoren.
 

Sportactiviteiten in de wijk en Sporthopper
We nemen deel aan de sportactiviteiten van de Vensterwijk Lewenborg, waaronder diverse sportdagen. Ook ontvangen onze leerlingen de Sporthopper, een verzameling sportcursussen aangeboden door verschillende sportaanbieders, waar kinderen op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kunnen kennismaken met een sport.