Jouw eigen talent

Ieder kind heeft een eigen talent. Op de Vuurtoren vinden we het belangrijk dat leerlingen hun eigen talent ontdekken en daaraan werken. Om er samen achter te komen waar ieders kracht ligt, bieden we naast de reguliere lessen ook andere activiteiten aan.

Ateliermiddagen
Leerlingen kiezen uit een aanbod van heel diverse workshops. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: breien, vechtsport, sleutelen aan fietsen, fotografie, schilderen op doek, drama, natuur of taarten bakken. Gedurende drie middagen gaan ze bezig met hun eigen activiteit. Voor ieder kind is er iets leuks om uit te proberen. Wie weet ontdekken de kinderen onverwachte talenten bij zichzelf!

Muziek
Samen met muziekschool VRIJDAG laten we leerlingen actief bezig zijn met muziek. In groep 3 en 4 krijgen de leerlingen AMV (algemene muzikale vorming), in groep 5 en 6 krijgen ze gitaarles en in groep 7 en 8 leren ze alles over een symphonie- of een poporkest. Muzikale leerlingen kunnen hun talent laten zien tijdens de jaarlijkse muzikale inloop rond de Kerst. Voor schooltijd spelen ze dan om de beurt voor alle andere leerlingen en hun ouders.

Schoolkrant
Twee keer per jaar komt de schoolkrant van de Vuurtoren, 'Het Vurige Nieuws', uit. Leerlingen vormen een redactie en maken de krant helemaal zelf! Ze gaan op zoek naar nieuws, houden interviews en schrijven teksten. Aandacht voor schrijven is er ook tijdens de Schrijversdag.

Projectweek
Elk jaar organiseren we een projectweek met een ander thema. Het thema van vorig jaar was "Sprookjes". Onder leiding van kunstenaars maken de kinderen prachtige kunstwerken. Klik hier voor foto's van de projectweek.

Toneel
Elke groep staat ieder jaar op het toneel met hun eigen voorstelling. De toeschouwers bestaan uit de andere leerlingen en de ouders, opa's en oma's van de betreffende groep. We vinden het belangrijk dat kinderen zich vrij voelen op het podium. Zo kunnen ze ook iets laten zien van hun hobby of talent! Groep 8 voert aan het eind van het jaar een musical op.

Sport
We doen mee aan diverse sportactiviteiten in de wijk. Groep 7 en 8 voetballen mee met het schoolvoetbaltoernooi. Leerlingen hebben de mogelijkheid om mee te doen aan de Plantsoenloop en de Avond4daagse. Met de Koningsspelen organiseren we een sportieve dag voor alle leerlingen. Lees meer over de sportactiviteiten.

Kinderboekenweek
Het thema van de Kinderboekenweek van dit schooljaar was: Voor Altijd Jong. De opa's en oma's zijn op school geweest om over vroeger te vertellen en om te zien hoe het er tegenwoordig op school aan toe gaat. Ook moesten de leerlingen babyfoto's raden: welke leerkracht stond er op de foto?